Greetings!

As-Salam and Hallo friends...

For many people the act of expressing themselves in writing helps clarify what they’re feeling and puts those feelings in perspective. I am one of them...

Thank you for stopping by... You're always welcome here. Hope to see you again.


Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, February 26, 2012

Belated Birthday Mini Party at Denai Alam Recreation & Riding Club (DARC)

Disebabkan my nephew hospitalised last couple of weeks, then followed by us went to PD last week, the mini family gathering for our birthday bash (me and Mama) was postponed til today.  It was like a mini family day. We had so much fun at Denai Alam Recreation & Riding Club (DARC)... It's located at Sec. U16, Denai Alam, Shah Alam.  Jauh dari our house tapi berbaloi-baloi... :D

Yang menarik tentang DARC is the main objective of penubuhan kelab ni, it's some sort like fundraising for Rumah Amal Kasih Bestari, rumah yang menempatkan beratus-ratus anak yatim yang memerlukan bantuan dan kasih sayang.  A part of the fees will be channeled to this home. That' super cool! Mulia betul!

They have many activities designed for family.  The main activity here is horse-riding.  Lama gila tak naik kuda, the last time I tunggang kuda was like 15 years ago... That's how long... So, agak janggal bila diberi peluang duduk dekat2 sangat dengan horses kat situ... Nak feed and pegang them pun, I freak out! 

We started with a simple nasi padang buffet  for lunch. Then the kids tak sabar2 to head to stable to see the horses up close.


Hahaha... Kelakar la the first horse we saw ni... 
Dia boleh bluekkan kita bila kita tried snapping picture of him...

All horses here memang ada nama. Macam yang ni nama dia "Diva". 
Memang totally diva-ish ok! 
When we tried patting his head, dengan sombong bongkaknya, 
dia tarik kepala dia ke atas. Mentang2 lah dia besar dari kita. :P

Terkejut juga bila tengok my Paradise ni ada strong bond dengan kuda2 kat situ.  
I yang dulunya memang selalu bercakap dengan butterfly 
dan tangkap nanges tengok "Lion King" the movie pun penakut nak pegi dekat kuda2 tu. 
Apatah lagi nak pegang kepala dia. Besar sangat, muka diorang pun macam bagitau 
"Don't mess with me aaar, I flying kick nanti baru tau"...

Ni ala2 dah berani feeding horse. Nama yang ni "Messi". Maybe kaki dia kuat macam Messi kot.

 Kesian dia, terlantar sakit agaknya... Tak boleh bangun langsung... :(

taken from http://jellybeanscollector.blogspot.com
 After having tour at stable, we went for horse-riding.  
Mama cakap menunggang kuda dan memanah tu sunnah Rasulullah SAW.
Tapi sayang tak dapat ambil gambar sebab dah passed camera to Mr. Hubby, 
dia plak bawak camera ke tempat archery.  
Anyway the above picture I borrowed from one of the bloggers. Nama this pony is TIARA.  
My nephew and niece tunggang yang ini.  I had a joyride with "SIMBA", a big old horse.  
Yang bawak I joyride ni was a small boy, malu siot... 
Dia relax jer handled SIMBA while I kecut perut... Hahaha...

Rasulullah SAW bersabda: "Lemparkanlah (panah) dan tunggangilah (kuda)." (Riwayat Muslim)

Got to get ready to go out...

Stay tune...

1 comment:

wong meimot said...

dah lame nak komen tapi malu..sebenarnya nak tanya ...xtakut ke naik kuda..ahahahah selama hidup saya kat muka bumi ni xpenah lagik naik kuda..sebab takut+ geli hahahah